Tedavilerimiz

İmplant nedir?

Eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla dokularla uyumlu titanyum maddesinden yapılan yapay diş kökünün çene kemiğine yerleştirilme işlemidir.

İmplant nasıl yapılır?

Lokal anestezi altında, tek seansta gerçekleştirilen bir cerrahi işlemdir. Temel olarak eksik olan diş boşluğuna titanyum bir vida yerleştirilmesidir. Vidalama bittikten sonra açılan diş eti tekrar kapatılır. İmplant-kemik arası iyileşme birkaç ayda tamamlandıktan sonra, implantın kapağı açılarak üzerine diş etini şekillendirmek için bir başlık takılır. Diş eti şekillendikten sonra ölçü alınır ve üzerine gelecek porselen veya zirkonyum kaplama hazırlanır.

Hangi durumlarda implant uygulanır?

– Diş eksikliğinin olduğu durumlarda, boşluğun yanındaki dişlere işlem yapılmasını istemiyorsak eksik olan dişin/dişlerin yerine implant yapılır.

– Tam protez (damak) kullanan hastalarda protez ağızda stabil durmadığında hasta rahat yemek yiyemez, konuşamaz, çiğneme yapamaz. Bu durumda çene kemiğine yerleştirilen implantlarla protezler sabitlenir ve daha stabil bir protez elde edilir.

– Ağzında hiç diş olmayan veya dişlerinin büyük çoğunluğunu kaybetmiş olan hastalar takıp çıkarmalı, hareketli bölümlü protez veya damak kullanmak durumundadır. Ancak ağzında hareketli protez taşımak istemeyen sabit ağzında kalacak bir çözüm arayışına giren hastalarımız için implant seçeneği mevcuttur.

İmplant ağrılı bir işlem midir?

Lokal anestezi altında gerçekleştirilen operasyon esnasında ağrı veya acı hissi duyulmaz. İşlem sonrasında hasta günlük işlerini devam ettirebilir ve herhangi bir yeme içme kısıtlaması bulunmaz. İyileşme sürecinde de doktorunuzun tavsiyelerini dikkate alarak ilaçlarınızı düzenli kullanırsanız bu evreyi sorunsuz atlatabilirsiniz.