Zirkonyum; doğadan çıkarılan beyaz bir metaldir. Zirkonyum kaplamalarda; porselenin altındaki altyapıyı oluşturan materyal, zirkonyum dioksittir. Zirkonyumun baskıya ve gerilime karşı direnci fazladır, doku dostu bir materyal olduğu için herhangi bir alerjiye sebep olmaz.
Zirkonyum kaplama ile sağlıklı ve estetik bir sonuç alabilmek için öncelikle diş eti sağlığına dikkat edilmelidir. Diş etlerinin tedavisi yapılıp iyileşmesi sağlandıktan sonra estetik açıdan değerlendirilmelidir. Hastanın gülme hattı yüksekse ve ihtiyaç varsa diş eti boylarından gerekli seviyeleme işlemi yapılır. Diş etiyle ilgili tedavi ve şekillendirme işlemi tamamlanır ve dişlerde düzenleme işlemi yapıldıktan sonra özel ölçü maddeleriyle ölçüsü alınır, laboratuvara gönderilir. Alınan ölçüye göre laboratuvarda dijital olarak bilgisayar ortamında tasarım yapılır ve üretilir. Zirkonyum altyapının ağız içi provası yapıldıktan sonra üzerine işlenen porselen üstyapının da provası yapılır. Gerekli son düzenlemeler yapıldıktan sonra cilalı ve pürüzsüz yüzeye sahip olan kaplamalar diş üzerine yapıştırılır.
Kendi dişlerimizde olduğu gibi zirkonyum dişlerin de bakımını düzenli bir şekilde yapmak önemlidir. Bunun için 2 kere dişlerinizi ve diş etlerinizi fırçalamanız ve zirkonyum köprü/ kaplamalarınıza özel diş ipiyle ağız bakımınızı sağlamanız, 6 aylık periyodlarla doktorunuza kontrole gelmeniz problem yaşamadan zirkonyum dişlerinizi rahatlıkla kullanmanızı sağlayacaktır.
Dişlerin kesim işlemleri lokal anestezi altında gerçekleştiği için herhangi bir ağrı hissi oluşmaz.